AGENDA - DRAFT

Monday, November 18, 2024 – Annual General Meeting			
START	TOPIC		DURATION
1.00pm	ABC Annual General Meeting (closed session)	ABC Annual General Meeting (closed session)	
5.00pm	ABC Producer Reception	ABC Producer Reception	
6.00pm	END OF DAY	END OF DAY	
	luesday, November 19, 2	024 (Conference Day 1)	
	luesday, November 19, 2	024 (Conference Day 1)	
START	TOPIC	024 (Conference Day 1) SPEAKER	DURATION
START 8.30am			DURATION 5 min
8.30am	TOPIC	SPEAKER	
8.30am 8.35am	TOPIC Welcome & Conference Opening Remarks	SPEAKER ABC President	5 min
8.30am 8.35am 9.20am	TOPIC Welcome & Conference Opening Remarks TBC	SPEAKER ABC President KEY NOTE: Blake Shook	5 min 45min
8.30am 8.35am 9.20am 9.45am	TOPIC Welcome & Conference Opening Remarks TBC Bees, heat, and drought	SPEAKER ABC President KEY NOTE: Blake Shook Dr. Shelley Hoover	5 min 45min 25min
8.30am 8.35am 9.20am 9.45am 10.05am	TOPIC Welcome & Conference Opening Remarks TBC Bees, heat, and drought Beekeeper presentation	SPEAKER ABC President KEY NOTE: Blake Shook Dr. Shelley Hoover James Hoetmer Dr. Olav Rueppell's Lab	5 min 45min 25min 20min

	17		
	Pesticides, bees, & honey	Panelists: Beekeepers & Industry	
11.45am	Program updates	AFSC	20min
12.05	LUNCH		65min
1.10pm	TBC	Dr. Renata Labuschagne	25min
1.35pm	Varroacide Project Progress Update	Dr. Rassol Bahreini	25min
2.00pm	PANEL DISCUSSION Navigating changing labor/ employment requirements (TFW/SAWP, housing, health, wages)	Moderator: Beekeeper Panelists: Beekeepers & Industry	45min
2.45PM	AFTERNOON BE	REAK	30MIN
3.15pm	Honey Traceability	TBC	20min
3.35pm	TBC	KEY NOTE: Blake Shook	35min

1 of 3 2024-06-25



Bee 2 Bee

Sharing Practical Knowledge & Expertise, Beekeeper to Beekeeper

2024 ABC AGM, Conference & Trade Show

NOVEMBER 18, 19 & 20, 2024

FANTASYLAND HOTEL, EDMONTON



4.10pm	High-efficacy protection of honey bee hives observed following trials with amino-acid based solution.	Carlos Perea, CEO and Co-Founder, <u>Terra Vera</u>	25min
4.35pm	PANEL DISCUSSION Per Hive or Per Pound: Measuring the Economic Threshold of Your Operation.	Moderator: Beekeeper Panelists: Beekeepers & Industry	35min
5.10pm	BREAK – FREE TIME		110min
7.00pm	PRESIDENT'S BANQUET		4 hours

Wednesday, November 20, 2024 (Conference Day 2)

START	TOPIC	SPEAKER	TIME
8.00am	DRONES HOCKEY GAME - Bring your	gear, open to all guests!	90min
9.00am	How do the stresses of living in an agricultural landscape impact honey bee health? (TBC)	KEY NOTE: Dr. Judy Wu-Smart, University of Nebraska-Lincoln	30min
9.30am	TBC	TBC	20min
9.50am	Sustainable Agriculture: Evolving Trends & Consumer Behaviors	Stephanie Constable, Earnscliffe Strategies	45min
10.35am	MORNING BREAK		30min
11.05am	PANEL DISCUSSION	Moderator: Beekeeper	45min
	Creating value through meaningful Canadian honey labeling standards.	Panelists: Beekeepers & Industry	
11.50am	A Circular Economy Solution to Plastic Waste in the Beekeeping Industry.	Michael Chae, NAIT	25min
12.15pm	LUNCH		60min
1.15 pm	TBC	TBC	35min
1.50pm	PA Update	Samantha Muirhead	25min
2.15pm	TBC	TBC	20min

2 of 3 2024-06-25

2.35pm	PANEL DISCUSSION Forage & bee nutrition: Impacts of Changing Environmental Conditions on Bee Nutrition.	Moderator: Beekeeper Panelists: Beekeepers & Industry	45min
3.25pm	Closing remarks	ABC President	5min
3.30pm	END		

3 of 3 2024-06-25